به گزارش ستاد خبری رویداد; امیر عابدپور در دومین پیش رویداد استارتاپ ویکند انرژی ایران که در تاریخ ۲۸ آبان ماه 1397 در صندوق نوآوری و شکوفایی و با موضوع بررسی استارتاپ های بین المللی حوزه انرژی برگزار شد، گفت: سرمایهگذاری در استارتاپها در دنیا از سال ۲۰۰۵ و با تشکیل اولین شتابدهنده و شکل گیری اکوسیستم استارتاپی، رشد خود را آغاز کرد. آمریکای شمالی به عنوان مهد پارادایم جدید کسب و کار، در ابتدا بیشترین سهم را در این اکوسیستم به خود اختصاص میداد اما در سالهای اخیر، قاره آسیا و به طور خاص کشورهایی مانند چین و هند در حال نزدیک شدن و حتی سبقت گرفتن از آمریکای شمالی است.
مدیر شتابدهنده تخصصی آیتک با بیان اینکه استارتاپها میتوانند نقش موثری در بهینه سازی مصرف انرژی ایفا کنند، تاکید کرد: مصرف برق و سایر حاملهای انرژی در کشور به مقدار قابل ملاحظه ای بیشتر از استاندارد جهانی است. ایجاد و شکل گیری اکوسیستم استارتاپی در این صنعت میتواند در برطرف کردن این معضل نقش بسزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: اکوسیستم استارتاپی در بخش انرژی در دنیا شکل گرفته در ایران نیز به عنوان یکی از صنایع مهم و استراتژیک، ضرورت حضور بیشتر استارتاپها و شتابدهندهها به شدت احساس میشود.
مدیر شتابدهنده تخصصی آیتک با بیان اینکه آیتک به عنوان اولین شتابدهنده حوزه نفت و گاز و انرژی در کشور، کار خود را از ابتدای امسال آغاز کرده است، اظهار داشت: با توجه به بالا بودن مصرف انرژی در کشور، حضور استارتاپها و شتابدهندهها در این حوزه بسیار ضروری به نظر میرسد و لازم است با کمک به شکل گیری این اکوسیستم در جهت کاهش هزینههای دولت و سازمانها، کاهش مصرف منابع و بهبود خدمات ارائه شده به مصرف کنندهها گام برداشت.
مهندس عابدپور با بیان اینکه مصرف برق و سایر حامل های انرژی بیش از متوسط جهانی است، تصریح کرد: ایجاد و شکل گیری اکوسیستم استارتاپی و نقش آفرینی استارتاپهای فنآورانه در برطرف کردن این معضل، میتواند بسیار موثر باشند.
همچنین در بخش دوم پیش رویداد، الینا باقری از منتورهای ارشد شتابدهنده آیتک ضمن معرفی پلتفرمهای نوین از جمله بلاک چین، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و… کاربرد آنها در صنعت انرژی، به بررسی چالشها و ناکارامدیهای حوزه انرژی به تفکیک بخشهای مختلف حاکمیت، زنجیره اجرا و مصرف کنندگان، پرداخت.
در بخش بعدی، آرش عطاری، مدیر بخش بین الملل شتابدهنده آیتک به بررسی استارتاپهای موفق بین المللی در حوزههای مختلفی مانند بهینه سازی مصرف انرژی، مدیریت مصرف سوخت، انرژیهای تجدید پذیر، صنایع بالادستی و پایین دستی نفت و گاز و… پرداخت.
در انتها نیز کیوان کهزادی از موسسین دو استارتاپ موفق در حوزه انرژی و به عنوان یکی از منتورهای ارشد شتابدهنده آیتک به بیان ضرورتها و الزامات منتورینگ و تیم سازی در حوزه انرژی پرداخت.
به این منظور در روزهای ۲۱ تا ۲۳ آذرماه، اولین استارتاپ ویکند انرژی ایران برگزار خواهد شد. این رویداد فرصت بسیار مناسبی را در اختیار افرادی که تمایل دارند به اکوسیستم استارتاپی انرژی وارد شوند و در صدد رشد ایدههای خود، تیم سازی و شبکه سازی و یا سازمانهایی که به دنبال ایدههای نو میگردند، قرار میدهد. علاقهمندان میتوانند جهت حضور در این رویداد سه روزه از طریق وبسایت رویداد به آدرس www.iese.ir ثبت نام نموده و حضور پیدا کنند.