پلتفرم بلاکچین در صنعت انرژی

Workshop

پلتفرم بلاکچین در صنعت انرژی

بلاکچین نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی

بلاک چین نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی است که در آن اطالاعات مختلف به صورت بلوک های هم شکل طبقه بندی می‌شوند. اگر واضح تر بخواهیم تفاوت اصلی و عمده این نوع خاص از شبکه بهم پیوسته را با شبکه اینترنت عادی عنوان کنیم، باید به نحوه ذخیره سازی اطلاعات اشاره کرد.

محل برگزاری

صندوق نوآوری و شکوفایی

زمان برگزاری

10 آذر97

پلتفرم بلاکچین در صنعت انرژی

بلاکچین نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی

در این خصوص ابتدا دکتر مصطفی جوان در خصوص پلتفرم بلاکچین و چگونگی استفاده از آن به طور مختصر توضیحاتی را ارائه دادند. وی افزود اگر بخواهیم فناوری بلاک چین را تعریف کنیم، باید بگوییم که بلاک چین نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی است که در آن اطالاعات مختلف به صورت بلوک های هم شکل طبقه بندی می‌شوند. اگر واضح تر بخواهیم تفاوت اصلی و عمده این نوع خاص از شبکه بهم پیوسته را با شبکه اینترنت عادی عنوان کنیم، باید به نحوه ذخیره سازی اطلاعات اشاره کرد. این بدان معناست که اطلاعات رد و بدل شده در شبکه اینترنت عادی به صورت متمرکز در یک سرور اصلی ذخیره می‌شوند که توسط هکرها و نهادهای ذی‌ربط قابل دسترسی و ردیابی هستند این در حالیست که اطلاعات منتقل شده در شبکه بلاک چین امکان دسترسی، نفوذ و ردیابی را به هیچ نهاد و یا فرد حقیقی و حقوقی نمی‌دهند.
دکتر جوان افزود در واقع به زبان ساده می‌توان این چنین بیان کرد که بلاک‌چین یک پایگاه توزیع داده مبتنی بر اجتماع میلیون‌ها نقطه اشتراک است که به صورت هم زمان داده هایی در آن ثبت و اصلاح می شود که می‌توان با بهره گیری از این پلتفرم باز، آزاد و در عین حال پیچیده، به تبادلات مالی، علمی و اطلاعاتی پرداخت که از مهم ترین فناوری های مبتنی بر پلتفرم بلاک چین می توان به ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده همچون بیت کوین اشاره کرد.
در چند سال اخیر ارزهای دیجیتال رمزنگاری‌شده بسیاری همچون بیت‌کوین، مونرو، ریپل و اتریوم از محبوبیت و استقبال بی‌نظیری برخوردار شده و کاربران بسیاری در جهان به دنبال استخراج و تبدیل پول‌های خود به ارزهای دیجیتال هستند؛ چراکه این روزها بسیاری از افراد با خرید و استخراج این ارز توانسته اند به پول زیادی دست پیدا کنند.
در ادامه دکتر علی سلطان به بررسی و ارائه استارتاپ های حوزه انرژی که با استفاده از فناوری بلاکچین کار می کنند پرداخت. همچنین گفت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ میلادی معرفی شد و به تدریج به مشهورترین ارز دیجیتال در سراسر جهان که ارزش بسیار بالایی پیدا کرد، تبدیل شد. گفته می شود ارزهای دیجیتال رمزپایه غیرقابل هک هستند و باید به صورت ناشناس و با استفاده از سخت افزارهای قدرتمندی از پلتفرم های مخصوص استخراج این نوع ارزهای مجازی، استخراج یا به اصطلاح ماینینگ شوند. در واقع باید گفت که ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده بر پایه فناوری بلاک چین (Blockchain) هستند که حقیقتا نقش یک پایگاه داده را برای رمزنگاری، ثبت و ایمن سازی تراکنش‌های دیجیتالی بازی می‌کنند.
در بخش بعدی، ولی طیبی منش، به بررسی این استارتاپ‌های موفق بین المللی ذکر شده توسط آقای دکتر در حوزه‌های مختلف پرداخت.

رویدادهای اخیر

نمایشگاه الکامپ

محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران

رویداد اینوتکس

نمایشگاه اینوتکس

محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران

استارتآپ ویکند هوشمندانه

استارتاپ ویکند هوشمندسازی

دانشکده صنعت نفت اهواز

نمایشگاه بین المللی نفت

اویل استارز Oil Stars

محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران

رويداد «SrartupStream»

رويداد «SrartupStream»

محل همایش های بین المللی صداو سیما

دومین دوره شکلدهی شتابدهنده آي‌تِك

اولین دوره شکلدهی شتابدهنده آي‌تِك

صندوق نوآوری و شکوفایی